iiPay Opens Operations in Budapest, Hungary

By Sarah Townsend | Updated April 4, 2024

Accelerated Growth Drives Geographic Expansion

Dallas, Texas and Cheltenham, United Kingdom – February 4, 2020

Integrated International Payroll (iiPay), a market leader in cloud-based global payroll and technology services, announced today its continued global expansion with the opening of their new office in Budapest, Hungary.

“The demand for innovative global payroll solutions is increasing rapidly as we continue to invest in our solution, people and technology,” said Tim Jakob, CFO of iiPay. “Opening the Budapest operation provides the opportunity to attract key experienced talent with international payroll expertise to deliver a differentiated global payroll solution with unparalleled service to our global clients. Global corporations have chosen to partner with iiPay when anticipating an expansion of their workforce in key global locations because of our centralized solution paired with in-country expertise.”

iiPay just completed a year of significant client and revenue growth of over 60 percent. Opening the Budapest office aligns with iiPay’s global growth strategy. During the first half of 2020, the Budapest office will support the creation of 60 new jobs in Implementation and Operations delivering international vendor managed and in-house Payroll Services and expertise to our global client portfolio with a focus on the EMEA market. According to the plans the site will also host supporting functions in the field of Human Resources, Recruitment, Sales and Marketing or IT and Product Development.

The company anticipates further expansion over the coming months in other parts of Europe and the Asia Pacific region.  This is strategically important as more companies choose iiPay’s unique solution to centralize global payroll in organizations that struggle with multiple platforms in each country.

“We are excited to see iiPay join the distinguished roster of companies who have chosen Budapest, Hungary as their major operations center. Hungary offers a highly educated and skilled workforce combined with a business-friendly atmosphere to facilitate and promote business service activities and high value added services,” said Deputy Minister of Foreign Affairs and Trade Mr. Levente Magyar.

iiPay’s significant growth recently earned the distinguished honor of being selected as a winner of the 2019 Dallas 100TM Awards from the Caruth Institute for Entrepreneurship at the SMU Cox School of Business. This award is yet another sign of iiPay’s continued investment in building technology and supporting clients with highly knowledgeable people.

About iiPay: iiPay is a service-driven global payroll provider, enabled through our innovative proprietary SaaS-based technology. iiPay’s technology empowers data management and supports business intelligence in payroll. Focused on outcomes, iiPay reduces complexity, centralizes and simplifies multi-country payroll systems, solves global reporting and ensures compliance in every country where our clients’ employees operate. iiPay’s partnership approach means that we are an extension of our client’s payroll team. We work side-by-side with our clients to provide an agile, flexible, and compliant solution that can be scaled to respond to the needs of global businesses. We currently provide fully managed global payroll services to 70 multi-country clients with the capacity to support more than 170 countries globally to ensure we can provide seamless scalability wherever our clients require.

Press Contact:
iiPay
Becky Dennis
Becky.Dennis@iipay.com

Az iiPay megnyitja működését Budapesten

A gyorsuló növekedés hajtja a földrajzi terjeszkedést

Dallas, Texas és Cheltenham, Egyesült Királyság – 2020. február 4

Integrated International Payroll (iiPay), a felhőalapú globális bérszámfejtési és technológiai szolgáltatások egyik piacvezetője ma bejelentette folytatódó globális terjeszkedését új irodájuk megnyitásával, Magyarországon.

“Az innovatív globális bérszámfejtési megoldások iránti igény gyorsan növekszik, ahogy továbbra is folytatjuk a befektetést a szolgáltatásba, az emberekbe és a technológiába” – mondta Tim Jakob, az iiPay pénzügyi igazgatója. „A budapesti iroda megnyitása lehetőséget kínál arra, hogy olyan nemzetközi bérszámfejtési tapasztalattal rendelkező tehetségeket vonzzunk, akik a differenciált bérszámfejtési megoldást kimagasló szolgáltatással párosítva tudnak nyújtani globális ügyfeleink számára. Számos globális vállalat, aki nemzetközi, kulcsfontosságú helyszínein tervez létszámbővítést, azért döntött úgy, hogy az iiPay-t választja partnerének, mert nálunk a központosított megoldások és a kimagasló, lokális szakértelem egyszerre van jelen.”

Az iiPay az ügyfelek és a bevételek tekintetében 60%-ot meghaladó növekedéssel zárta az előző évet. A budapesti iroda megnyitása összhangban áll az iiPay globális növekedési stratégiájával. 2020 első felében 60 új budapesti munkahely létrehozását tűzte ki célul a vállalat elsősorban az ügyfélimplementáció és az operatív feladatok területén. Ezen új munkakörök megnyitása hivatott biztosítani mind a nemzetközi partnerek által kezelt, mind a házon belüli bérszámfejtési szolgáltatások kiemelt szintű ellátását, illetve a szakértelem garantálását globális ügyfeleiknek, kiemelt tekintettel azok európai, közel-keleti és afrikai piacára. A tervek szerint az iroda olyan támogató funkcióknak is helyet ad, mint az emberi erőforrások, a toborzás, az értékesítés és marketing, valamint az informatika és a termékfejlesztés.

A társaság az elkövetkező hónapokban további helyszínekkel bővül Európa más részein és az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Ez stratégiai szempontból kiemelkedően fontos, hiszen egyre több vállalat választja az iiPay egyedülálló megoldását a globális bérszámfejtésük központosításához, ahol a folyamatok az adott ügyfélnél az egyes országokban több, különböző platformon futnak.

„Fontos eredménynek tekintjük, hogy az iiPay Budapestet választotta regionális központjának helyszínéül. Magyarország kiválóan képzett munkaerőt, vállalkozásbarát környezetet kínál. Célunk az üzleti szolgáltatóközpontok magyarországi működésének további ösztönzése és a magas hozzáadott értékű tevékenységek támogatása” – mondta Magyar Levente miniszterhelyettes.”

Az iiPay közelmúltbeli, jelentős növekedésének köszönhetően abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az SMU Cox Üzleti Iskola Caruth Vállalkozási Intézetének 2019-es Dallas 100 TM Díj nyertesévé választották. Ez a díj egy újabb jele annak, hogy az iiPay-nek kiemelten fontos a technológia folyamatos fejlesztése és a magasfokú ügyfélkiszolgálás megfelelően képzett munkavállalókra támaszkodva.

Az iiPay-ről: Az iiPay egy szolgáltatás vezérelt globális bérszámfejtő vállalat, amely alapját az innovatív, szabadalmaztatott SaaS-alapú technológia képezi. Az iiPay rendszere lehetővé teszi a gyors adatkezelést, és támogatja az üzleti intelligencia integrálását a bérszámfejtésben. Az eredményekre összpontosítva, az iiPay szolgáltatásai a több országban jelen lévő folyamatok központosítását és a bérszámfejtési rendszerek egyszerűsítését nyújtják, ezáltal csökkentve a komplexitás fokát. Ezen felül a vállalat megoldást nyújt a globális jelentéstételi kihívásokra és biztosítja a mindenkori jogszabályoknak való megfelelést minden olyan országban, ahol ügyfelei alkalmazottai működnek. A iiPay partnerségi megközelítése azt jelenti, hogy az ügyfeleink bérszámfejtési csapatainak kiterjesztései vagyunk. Ügyfeleinkkel való együttműködésünk fő célja, hogy olyan agilis, rugalmas és megfelelő megoldást biztosítsunk, amely megfelelőképpen méretezhető a globális vállalkozások igényeinek kielégítésére. Jelenleg 70 ügyfél számára 170 különböző országban nyújtunk teljeskörű, globális bérszámfejtési szolgáltatásokat világszerte, annak biztosítása érdekében, hogy ügyfeleink igényeihez mérten zökkenőmentes szolgáltatást tudjunk nyújtani bárhol legyenek a világon.

Kapcsolat a sajtó felé:
iiPay
Becky Dennis
Becky.Dennis@iipay.com

Discover More About iiPay

What sets us apart? Here are four key areas of focus that have enabled us to become the world’s leading cloud-based payroll services company.

Learn More